Annonce
Nordsjælland

78-årige Kåre arbejder som enlig agent for verdens største virksomhed af sin slags: - Jeg har ingen planer om pension

Kåre Fjalland har adresse i Snekkersten, hvor han bor med sin kone, Carina Fjalland. Sammen har de fem børn og mange børnebørn. Foto: Kristoffer Hanberg Clemmensen
78-årige Kåre Fjalland har påtaget sig opgaven at være enlig agent i Skandinavien for verdens største virksomhed inden for kork-produktion.

ERHVERV: Hvad gør man, når fødslen ligger 78 år tilbage, CV'et er alenlangt og udsigten fra spisestuen prydes af Øresunds bølgeskvulp?

Man knokler videre, som hvis alderen var uden betydning. Ikke for pengenes skyld. Men fordi man har lysten.

I hvert fald hvis man hedder Kåre Fjalland.

Annonce

- Jeg forstår godt den her Arne-figur. Hvis man laver noget repetitivt, og det slider på ens krop, så har man fuldt ud fortjent at lægge sig på sofaen eller skrælle æbler på havnen med en lommekniv og nyde udsigten, siger han og fortsætter:

- Jeg respekterer selvfølgelig, at man kan have lyst til det, men jeg kunne ikke gøre det hver dag. Vi er heldigvis indrettet forskelligt.

Enmandshær

Til trods for det, som nogen ville betegne som en fremskreden alder, har Kåre Fjalland ingen planer om at indstille sit arbejde. Han har knoklet som selvstændig i en halv menneskealder, han har skrevet bøger og han har holdt foredrag for utal af forventningsfulde mennesker.

Han har med andre ord bedrevet rigeligt til, at de fleste ville stille sig tilfredse, men det har ikke givet ham blod på tanden i forhold til at smide benene op på sofaen og nyde sit otium.

Kåre Fjalland har udgivet flere bøger i løbet af sin karriere. Foto: Kristoffer Hanberg Clemmensen

Næsten pro bono-agtigt, som han selv kalder det, arbejder han som enlig agent i hele Skandinavien for den portugisiske virksomhed Amorin. En virksomhed, som producerer kork til forskellige formål, og som er verdens største af sin slags.

- Jeg er vel det, man kan kalde for en slags enmandshær. Jeg forsøger at udbrede brugen af kork i byggebranchen i Danmark og vores nabolande og har gjort det i efterhånden seks eller syv år, fortæller Kåre Fjalland, som forud for sit nuværende arbejde har været selvstændig inden for tagpap-branchen.

- Jeg lærte den her virksomhed at kende, fordi man var begyndt at gå op i bæredygtighed - også i tagpapbranchen. Her kom jeg i kontakt med en virksomhed, som producerer et bæredygtigt materiale (kork, red.) til byggeri, men der var ikke nogen, som havde opdaget produktet her i Danmark og resten af Skandinavien. Der begynder at ske noget nu på det skandinaviske marked.

Annonce

Travle dage

Kåre Fjalland har ikke tal på, hvor mange timer han arbejder ugentligt, men fortæller, at det svarer til noget, som minder om en halv fuldtidsstilling, og det er ingenting sammenlignet med tidligere.

Da han havde allermest travlt, drog han afsted mandag morgen og var først hjemme igen fredag eftermiddag.

- Men noget fritid havde jeg da. Vi fik jo fem børn, griner han og ser over på sin kone, Carina Fjalland.

Dengang arbejdede han for en stund i virksomheden Time Manager, som hjalp virksomheder med at udnytte tiden bedre. Kåre Fjalland optrådte selv som instruktør ved deres mange kurser, hvor der blev talt foran hundredvis af mennesker ved store virksomheder.

- Dengang Mærsk Møller også skulle have det, gik det helt amok. Alle ville have det her kursus, husker Kåre Fjalland, som dengang havde op mod 200 rejsedage årligt.

Annonce

'Pragtfuldt'

Adspurgt til om han en dag vil fortryde, at han har viet så stor en del af sit liv til arbejde, er svaret et klart nej. Han har nydt det i fulde drag, forsikrer han, om end der undervejs har været udfordringer.

- Jeg har selvfølgelig haft nogle lidt krisebetonede tider, hvor jeg faktisk havde et par ud-af-kroppen-oplevelser, mens jeg stod der på en scene foran 100 mennesker. Jeg kendte programmet, jeg vidste hvad jeg skulle sige, og jeg vidste sågar hvornår folk begyndte at grine. Jeg var nødt til at stoppe en enkelt gang, fortæller Kåre Fjalland og fortsætter:

- Men 99 procent af tiden i min karriere har jeg haft det pragtfuldt. Jeg har nydt det, og jeg har måske også været en lille smule afhængig af applausen.

Måske ligesom en anden mand, hvis udtalelse er blevet noget, som Kåre Fjalland spejler sig i.

- Det er helt uden sammenligning, når jeg drager Victor Borge ind i samtalen, men jeg synes, han havde en fin formulering, da han blev spurgt: "Hvornår trækker De dem tilbage, Hr. Borge?", hvorefter han svarede: "Fra hvad?".

- Lige så længe jeg laver noget, som er inspirerende og meningsfyldt, fortsætter jeg. Jeg har ingen planer om pension, siger Kåre Fjalland.

Annonce
Annonce
Erhverv

Ny sygeplejefaglig direktør har stået i spidsen for akutafdelingen i Horsens - nu skal hun helt op i helikopteren

Annonce
Fyn

Konferencecentre forventer nyt rekordår

Annonce
Erhverv

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Nordsjælland

Abekopper sender aktie på himmelflugt: Kvistgård-virksomhed stiger syv milliarder i værdi

Fyn For abonnenter

Biotech-firma i Odense blev kendt under corona: Fordobler millionoverskud efter testspurt

Erhverv

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Sydjylland

"Det viste sig at være helt nødvendigt med en oprydning": Spildevandsselskab har sagt farvel til top-direktør

Fyn

Sydfynsk cykelhandler i stort gear: Største overskud nogensinde

Annonce