Annonce
Erhvervsfremme

600 mio. kroner til SMV'erne: Her er fire aktuelle støtte-programmer

Via virksomhedsprogrammet, der skal hjælpe danske SMV’er videre i kølvandet på covid-19 krisen, er det muligt at søge støtte til grøn og digital udvikling, ansættelse af en vækstpilot samt eksportfremstød.

DANMARK: Der er lige nu i alt 600 mio. kroner til SMV-virksomhederne fra EU’s genopretningsprogram, det såkaldte REACT-EU-program, skal afhjælpe konsekvenserne af covid-19 og understøtte en grøn og digital genstart af erhvervslivet.

Det er samtidig en del af det virksomhedsprogram, som regeringen lancerede i september 2021. Herunder kan du læse, hvordan pengene fordeles på fire aktuelle programspor.

Læs i øvrigt mere om mulighederne på www.virksomhedsprogrammet.dk

Annonce

1 SMV:Grøn

Programsporet indeholder vouchers til rådgivning, kompetenceudvikling og investeringer i udstyr, maskiner samt tilskud til certificeringer, der understøtter SMV’ers grønne omstilling.

Her er mulighed for tilskudsvouchers på op til 250.000 kroner. Der bliver åbnet op for næste ansøgningsrunde mandag 24. januar 2022.

2 SMV:Digital

Programsporet SMV:Digital indeholder vouchers til køb af privat rådgivning i forbindelse med SMV’ers digitale omstilling. SMV:Digital indeholder desuden en række kompetenceudviklingsforløb samt tilskud til investering i udstyr, maskiner og digital software mv.

Det er muligt at få tilskud på op til 250.000 kroner. Der er fem nye ansøgningsrunder med start fra mandag 31. januar frem til tirsdag 17. maj 2022

3 SMV:Vækstpilot

Programsporet giver mulighed for ansættelse af en ledig faglært eller højtuddannet.

Der er mulighed for at ansætte vækstpiloten i 6 måneder på ordinære vilkår, hvor virksomheden vil få dækket 50 procent af omkostningerne (dog maksimalt 15.000 kroner/måned). Der er løbende åbent for ansøgninger.

4 SMV:Eksport

SMV:Eksport er et tilbud om støtte til at styrke virksomhedernes eksport gennem aktiviteter, der klargør virksomhederne og åbner nye markeder. Det vil være via tilskud til for eksempel klargøring til og deltagelse i messer, tilskud til nødvendige certificeringer og patenter i forbindelse med etablering på eksportmarkeder samt tilskud køb af privat eksportrådgivning ude på eksportmarkederne.

SMV:Eksport forventes at blive lanceret primo 2022.

Annonce
Annonce
VIRKSOMHEDER

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Annonce
Erhverv

Kildent spørgsmål: Løser overenskomster den akutte mangel på arbejdskraft?

Annonce
Arbejdsmarked

Klumme: Mens vi venter på reformerne

Annonce
Forsiden netop nu
Uddannelse

Lasse og Henrik vil lærlingemangel til livs: - Det skal være fedt at være håndværker igen

Erhverv

Byggebranchen nærmer sig overophedning og højeste niveau i over 40 år

Sydjylland

Transport-kæmpe: - Ringe bilsalg koster os adskillige millioner, så vi må skrue fragtpriserne op

Uddannelse

Hos Ungdommens Uddannelsesvejledning i Randers vejer mors mening stadig tungt, når de unge skal vælge vej

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Østjylland

Visma udvider portføljen og opkøber Sofus Døgndata

Annonce