Annonce
Sydjylland

Fire skarpe om bredbånd til hjemmearbejde

Norlys oplever stigende efterspørgsel på hurtigere bredbånd, efter mange familier har været sendt hjem for at arbejde, studere, streame og spille på én gang. Foto: Norlys
Corona har givet større efterspørgsel på bredbåndsløsninger til hjemmearbejde.
Annonce

DANMARK: Flere har måttet opgradere bredbåndsforbindelsen for at kunne håndtere, at både far, mor og børn pludselig skal arbejde hjemmefra.

Det fortæller Josefine Kofoed Christiansen, public affairs- og pressechef i bredbåndsselskabet Norlys. Vi har bedt hende om et par gode tips til valg af bredbånd til hjemmearbejde:

Har I mærket ændringer i efterspørgsel på bredbåndsløsninger, nu hvor mange er begyndt at arbejde hjemme og deltage i online-møder?

- Ja, vi mærker generelt en stigende interesse for medarbejderbredbånd. I corona-tiden har rigtig mange af vores kunder haft behov for at opgradere deres medarbejderbredbåndsforbindelser for at kunne imødekomme det øgede behov for båndbredde i hjemmet.

- Vi har dog også oplevet, at nogle virksomhederne har været forsigtige med at kaste sig ud i nye aftaler, inden de blev helt klare over konsekvenserne af pandemien. Grundlæggende tror vi dog på, at behovet for hjemmearbejdspladser er kommet for at blive, og at det vil fortsætte med at være et centralt tema.


Skal du have fuld udnyttelse af din båndbredde, skal du køre på en kablet forbindelse.

Josefine Kofoed Christiansen, public affairs- og pressechef, Norlys


Hvilken minimums-bredbåndshastighed anbefaler I, hvis jeg som medarbejder gerne vil arbejde hjemmefra og for eksempel deltage i online-møder med webcam?

- Det er svært at give et enkelt svar på, da det afhænger meget af, hvilket behov der ellers er i husstanden – men alt fra 50 Mbit til 300 Mbit eller måske mere. Er man en familie på fire, der har brug for at kunne bruge internettet samtidig til for eksempel onlinemøder, streaming af video, virtuel undervisning, fildeling og så videre, så stiger behovet for båndbredde. Derfor har mange også oplevet, at de har haft behov for andre hastigheder under corona, hvor hele familien har været samlet under samme tag.

- Én ting er dog hastighed, og en anden ting er brugerens oplevede hastighed/kvalitet. De fleste kører i dag på trådløst wifi, men skal du have fuld udnyttelse af din båndbredde, skal du køre på en kablet forbindelse.

Hvilken bredbåndshastighed anbefaler I, hvis jeg som virksomhed gerne vil give medarbejderne mulighed for at deltage i online-møder med webcam?

- Igen er dette svært at svare entydigt på. Kigger virksomheden kun på, hvordan de isoleret set kan opfylde medarbejderens behov for at deltage i onlinemøder med video, vil en 50 Mbit-forbindelse være tilstrækkeligt. Men har medarbejderen andre arbejdsrelaterede behov, for eksempel tungere applikationer, der kræver højere up- og download, eller er der private forhold såsom flere brugere af forbindelsen i hjemmet, så vil det næppe være nok.

- Virksomhederne skal være opmærksomme på, at de på deres hovedlokation ofte får brug for en større forbindelse, når mange medarbejdere arbejder hjemmefra, da alle medarbejderne kobler op mod hovedlokationen via deres VPN-forbindelse på samme tid. Kvaliteten i hjemmearbejdsplads-løsningen bliver ikke bedre end det svageste led.

Oplever I bekymring for it-sikkerheden i forbindelse med hjemmearbejde? Og hvilke løsninger stiller I til rådighed for at mindske risikoen?

- Sikkerheden omkring hjemmearbejdspladser er i stigende grad i fokus. Vi tilbyder VPN-løsninger, men i de typiske medarbejderbredbåndssager vælger virksomheden at have deres egen VPN softwareklient på de enheder, der skal koble op mod virksomhedens netværk. Derudover oplever vi, at virksomhederne har fokus på to- eller trefaktorgodkendelses-løsninger, som sikrer, at medarbejderen er, hvem de udgiver sig for at være, og at det kun er de rigtige medarbejdere, der kommer ind på netværket.

Norlys

  • Selskabet forsyner over en million adresser med elektricitet og internet.
  • Opstod gennem fusionen af de to energiselskaber SE og Eniig i 2019.
  • Danmarks største energi- og telekoncern med over 709.000 andelshavere (elnet-kunder), cirka 1,5 millioner kundeforhold og 2500 medarbejdere.
  • Norlys ejer Stofa, Stofa Erhverv, Boxer, Eniig Fiber og forsyningsselskabet N1.
  • Omsætningen i 2019 var på 8,7 milliarder kroner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Camillas allergivenlige sæber og rengøringsmidler hitter i Asien: Nu sætter finansiering fra Vækstfonden yderligere skub i salget

Annonce