Annonce
Sydjylland

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Mathias Terkelsen med sine vigtigste arbejdsredskaber. Sociale medier har altid interesseret ham, og det falder ham nemt at navigere i. Foto: Lise Nørgaard
23-årige Mathias Terkelsen stiftede for et halvt år siden firmaet Tendency, der hjælper virksomheder med markedsføring via Facebook og Instagram. Han er samtidig fuldtidsstuderende, men der er en måde at klare begge dele på: Han har valgt at arbejde intensivt med sig selv og optimere sine vaner omkring mad, træning og søvn.

Grindsted: Grindsted: 23-årige Mathias Terkelsen vil ikke spilde sit liv på sofaen foran en skærm med Netflix. Ikke at der er noget i vejen med at slappe af.

Det er der slet ikke, men der er bare noget indeni Mathias Terkelsen, der vil noget. En gejst og en gnist efter at gøre en forskel. Han vil gerne hjælpe andre og give tilbage af det, han selv har fået. Drømmen er at blive økonomisk uafhængig og ikke at skulle tænke over, hvor pengene kommer fra.

- Jeg vil gerne kunne køre i den bil, jeg gerne vil have og bo det sted, jeg gerne vil bo, og jeg vil gerne kunne tage ud at spise med min kæreste uden at tænke over prisen, siger Mathias Terkelsen.

Annonce

Det hele begyndte for alvor for godt et halvt år siden, efter Mathias Therkelsen havde taget et kursus om annoncering på Facebook og Instagram.

Bevægelse, træning og meditation er faste holdepunkter for Mathias Terkelsen hver dag. Det er med til at give ham god energi og til at løse de opgaver, han har. Foto: Lise Nørgaard

Derefter tog det fart, for Mathias Terkelsen var samtidig blevet bekendt med selvudvikling, og han begyndte at læse på egen hånd. I det seneste halve år er det blevet til 20 bøger - hovedsageligt på engelsk og næsten altid som lydbog, for så kan han lave noget andet samtidig.

Bøgerne har handlet om at turde tro på sig selv, at tænke stort og ikke sætte begrænsninger op for sig selv. Han har også læst bøger om at optimere sine vaner, mønstre og rutiner og om at leve sundt og holde sin krop frisk.

Flere kan få mere ud af Facebook

- Jeg elsker bøger, og jeg synes, bøger er totalt undervurderede. Tænk, at man kan købe bøger for ganske få hundrede kroner og få nogle af de helt store tænkeres og erhvervsdrivendes tanker. Det er vildt, siger Mathias Terkelsen, der gerne vil give dét at se på sig selv og sine egne vaner videre til andre. Faktisk er det mindst lige så vigtigt for ham som at fortælle om sit firma. For han kan se, at det betyder noget, og at det gør en forskel.

Mathias Terkelsen

Mathias studerer i Aarhus, men er født og opvokset i Grindsted, hvor han også har gået på handelsskolen. Nu besøger han ofte sin mor, far og sin vennekreds i byen.

Mathias' absolutte yndlingsbog er på engelsk og hedder The Magic of Thinking Big af David J. Schwartz. Den har han efterhånden lyttet til fire gange.

- Jeg vil gerne have noget ud af min tid, og for at kunne nå det hele - for jeg har meget at se til med et fuldtidsstudie og selvstændig virksomhed ved siden af - bliver jeg nødt til at geare min krop til det, påpeger Mathias Terkelsen.

Han er blot 23 år og er født og opvokset i Grindsted. Her opholder han sig stadig en stor del af sin tid i ferier og weekender. Til hverdag læser han finansbachelor på Erhvervsakademi Aarhus. Om og hvordan de to ting skal kombineres, ved han ikke endnu. Lige nu handler det om, når han ikke går i skole, at hjælpe små og mellemstore virksomheder med at få mest muligt ud af deres annoncering på Facebook og Instagram.

- Man kan så meget på de to medier, som rigtig mange ikke kender til, og 80 procent af danskerne har en facebookprofil, siger Mathias Terkelsen, der selv er vokset op med de sociale medier, og han oplever, at alt for mange - især de ældre generationer - ikke har styr på dem.

- Det kan handle om det tekniske, eller at man ikke tør kaste sig ud i det, siger han, der skitserer tre typiske fejl, som han møder igen og igen: Virksomheden har ikke nogen profil, eller profilen bliver ikke brugt, eller man bruger den, men det kommer til at se uprofessionelt ud.

Annonce

Én krop, og den skal have det bedste

Mathias Terkelsen brænder for det, han kan, og han arbejdede gratis for sin første kunde i 56 dage for at bevise sit værd.

- Han endte med at ansætte en medarbejder, fordi han kunne se, hvor meget det rykkede, fortæller Mathias Terkelsen, der ikke forfalder til pizza og en dåseøl på de dage, hvor der ekstra meget at se til.

Han har valgt at leve sundt 95 procent af tiden, fordi han oplever, at han bliver bedre og skarpere af det.

Om sin finger har han en ring, der tracker hans søvn, og op af en taske trækker han sovemaske, en urtethe, der skal indtages inden sengetid, og en særlig spray til at skabe den rette duft i soverummet.

Søvnmaske, urtethé og en duftspray. Det hjælper altsammen til i forhold til at opnå den bedste søvn. Mathias sover mellem 8 og 9 timer i døgnet. Han går typisk i seng klokken 21.30 og står op igen klokken 6.30. Foto: Lise Nørgaard

- Det er faktisk meget enkelt at give sig selv en bedre søvn. Det handler blandt andet om at skabe en fast døgnrytme og gå i seng på samme tid hver aften. Man skal heller ikke se skærm en time før sengetid, fortæller Mathias Terkelsen, der oplever, at folk for det meste spørger interesseret ind til hans nye vaner.


Vi bruger en tredjedel af vores liv på at sove - hvorfor ikke få det bedste ud af det? Jeg synes, det er megafedt at have god energi og en sund krop i løbet af dagen. På den måde kan jeg meget mere.

Mathias Terkelsen


-Jeg synes ikke, det er kedeligt, for jeg kan mærke, at jeg bliver lidt bedre for hver dag, og det er mit mål - at blive 1 procent bedre hver dag. Vi har kun én krop, så hvorfor ikke behandle den godt, og jeg mærker effekten af det, siger Mathias Terkelsen, der taler om en rentes renteeffekt.

- Jeg vil hellere have det meste ud af dagen, fremfor at sidde en time ekstra oppe om aftenen og se fjernsyn, påpeger han, der mener, at man kan gøre rigtig meget selv for at nyde livet og slippe for smerter og skavanker i led og muskler.

Annonce

100.000 følgere på YouTube

- Men selvfølgelig har jeg også ups and downs. Jeg er jo også kun et menneske og ikke en maskine, men ofte handler det bare om at lade tiden gå, og så løser tingene sig, og ofte står jeg så meget stærkere bagefter, siger Mathias Terkelsen.

Han har også som helt ung været glad for at træne og holde sig i form, og tidligere har han haft en engelsk YouTube-nyhedskanal med 100.000 følgere.

- Jeg har det sådan, at når jeg er passioneret omkring noget, så vil jeg gerne hjælpe andre. Jeg tjente ikke ret meget på det, men jeg oplevede da at blive stoppet på gaden, selvom det var en engelsktalende kanal, fortæller Mathias Terkelsen, der  nu træner en time tre gange om ugen og supplerer med gåture.

Han anerkender, at det kan være hårdt og uoverskueligt at ændre på sine vaner.

- Det er altid svært i begyndelsen, men det tager 21 dage at etablere en ny vane, og så tænker man ikke mere over det. Så er det bare noget, man gør instinktivt, påpeger Mathias Terkelsen.

Også når han arbejder, er han fokuseret. Han tager et par særlige ørebøffer på, som lukker alle lyde ude.

Ørebøfferne lukker ingen lyde ind, og det er ikke fordi, Mathias reagerer kraftigt på lyde. Det er bare hans måde at arbejde på. Fokuseret og koncentreret. Foto: Lise Nørgaard

- Det betyder, at jeg kan arbejde koncentreret og fokuseret, siger Mathias Terkelsen, og på spørgsmålet om, hvorvidt han kan undgå at blive distraheret, siger han:

- Jeg kender faktisk ikke til det, for når man nu arbejder, hvorfor så ikke gøre det fokuseret?

Der er en ting, Mathias Terkelsen kunne blive bedre til - nemlig at holde fri, når han holder fri. Det er nemlig præcis de samme regler, der gælder: At holde fuldstændigt fri og ikke bekymre sig om noget.

Annonce
Annonce
Østjylland

Dansk firstmover på genbrug af plast i opråb: Genanvend nu i stedet for at brænde plastik af

Annonce
Fyn

Podcast: Da Tokes datter måtte genoplives, gav han sig til at hjælpe andre

Annonce
Østjylland

Arkitektfirma skiftede navn for at komme mere i øjenhøjde med kunderne: Nu er de nomineret til pris

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Droner bruges mere og mere til transport: Om ti år er de lige så almindelige som biler

Erhverv

Reick Møbler kørte fint forbi coronaen

Erhverv

Klumme: Er din direktør lønnen værd? Hvad med 155.000 kroner om dagen?

Erhverv

Klumme: 60 mio. kr. til digitalisering af SMV’er - Sådan får du del i puljerne

Erhverv

Klumme: Efter coronaen - Afviklingen af moms- og A-skattelån

Fyn

Sagde prestigejobbet op uden at vide, hvad der skulle ske: Nu er prisbelønnet journalist årets iværksætter på Nordfyn

Annonce