Annonce
Erhverv

Ærespris skifter hænder: Velux-ejer får hæder for unikt bidrag til dansk erhvervsliv gennem otte årtier

Mads Kann-Rasmussen er tredje generation i spidsen for VKR Gruppen. Pressefoto
VKR Gruppen, der blandt andet står bag det verdenskendte brand Velux, får æresprisen ved årets virtuelle landsfinale i EY Entrepreneur Of The Year torsdag 18. marts. Mads Kann-Rasmussen modtager prisen som tredje generation i den verdensomspændende virksomhedsgruppe med 16.000 medarbejdere.

DANMARK: Med mere end tre måneders forsinkelse når vækstskaber-konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year 2020 sin nationale endestation med landskåringen på Lokomotivværkstedet i København.

Men det bliver uden publikum denne gang, for corona-pandemien betyder, at der bliver tale om en lukket fest med meget få gæster. Til gengæld bliver der mulighed for at følge med virtuelt.

Ved landskåringen i 2019 blev Bent Jensen belønnet med årets ærespris og klapsalver fra rundt regnet 800 publikummer. Han er tredje generation i spidsen for industrivirksomheden Linak fra Guderup på Als, der blev grundlagt som Christian Jensen Maskinbygger i Nordborg i 1907.

Annonce

Passion gennem 80 år

Torsdag 18. marts går prisen videre uden knap så stor festivitas, når Mads Kann-Rasmussen modtager æresprisen som tredje generation i VKR Gruppen, som omfatter verdensbrandet Velux. Endnu en familieejet virksomhed, der har bidraget betydeligt til det danske samfund gennem årtier, som det hedder i motivationen for uddelingen.


Villum Kann Rasmussen har defineret essensen af moderne Corporate Social Responsibility for over et halvt århundrede siden, og det er fortsat en central parameter i virksomheden.

Niels Bang-Hansen, chef for Business Bank i Danske Bank, og medlem af juryen bag æresprisen


VKR Gruppen har i 80 år haft som passion om at bringe dagslys, frisk luft og bedre miljø ind i menneskers hverdag, og den enkeltmands-virksomhed, som Villum Kann Rasmussen grundlagde i 1941, er i dag en af Danmarks største industrivirksomheder med flere end 16.000 ansatte fordelt på 40 lande.

- Prisen er både en hyldest til familiens engagement og ledelse gennem årene, til virksomhedens udvikling og til ejerens aktive engagement og bidrag til samfundet omkring sig, siger Niels Bang-Hansen, chef for Business Banking i Danske Bank, i en pressemeddelelse.

Niels Bank-Hansen er en del af juryen bag æresprisen, som i øvrigt består af blandt andre bestyrelsesformand i Axcel, Christian Frigast, og bestyrelsesformand for Danfoss, Jørgen Mads Clausen.

Annonce

Definerede moderne CSR

Stifteren Villum Kann Rasmussen formulere tilbage i 1965 sin mønstervirksomhed-målsætning om at stræbe efter at behandle samtlige interessenter ordentligt i arbejdet med samfundsnyttige produkter. En målsætning, som juryen fremhæver, stadig klæber til vindues-koncernen.

- Villum Kann Rasmussen har defineret essensen af moderne Corporate Social Responsibility for over et halvt århundrede siden, og det er fortsat en central parameter i virksomheden, som både er udtrykt i familiens værdier, i virksomhedens aktiviteter og i kraft af fondsejerskabet, påpeger Niels Bang-Hansen.

I november 2019 modtag Bent Jensen EY Entrepreneur Of The Year Æresprisen på vegne af Linak fra Guderup på Als. Nu går prisen videre til VKR Gruppen med hovedsæde i Hørsholm nord for København. Pressefoto

Villum Fonden og flere søsterfonde støtter en bred vifte af teknisk og naturvidenskabelig forskning og miljømæssige, sociale og kulturelle formål i både ind- og udland, og arbejder gennem betydelige donationer på at fremme et videnbaseret, oplyst, rummeligt, inkluderende og bæredygtigt samfund.

Udover Velux tæller den verdensomspændende virksomhedsgruppe kendte varemærker som Velfac og Rationel.

VKR Gruppen satte i sit seneste regnskab rekord på både top- og bundlinje med henholdsvis 21,6 mia. kroner i omsætning og 3,1 mia. kroner som årets resultat.

Annonce
Annonce
Fyn

Hos Aktiedysten kan du risikofrit satse på den næste aktieraket: Nu går virksomheden efter at blive en international platform

Annonce
Fyn For abonnenter

Til at begynde med havde Per lager under dobbeltsengen: I dag leger Søndersøvirksomheden med de helt store på markedet

Annonce
Erhverv

Dansk erhvervsliv øjner grønne ordrer efter tysk valg

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Klumme: Iværksætterselskaber synger på sidste vers

Erhverv

Klumme: Det betaler sig at skrue ned for mandehørmen

Erhverv

Klumme: Tønder med både tiltrækning og fastholdelse

Sydjylland

Robotter fra Vejen arbejder i 15 meter høje bølger på rejetrawler i barskt klima: - De er så stor en succes ombord, at vi netop har bestilt anlæg nummer tre

Sydjylland For abonnenter

Unge Kolding-drenge producerer medicinsk cannabis: - Vi vil gerne give folk med smerter noget håb

Erhverv

Klumme: Næste generation af ejerskifter venter lige om hjørnet

Annonce