Annonce
Erhverv

Ærespris skifter hænder: Velux-ejer får hæder for unikt bidrag til dansk erhvervsliv gennem otte årtier

Mads Kann-Rasmussen er tredje generation i spidsen for VKR Gruppen. Pressefoto
VKR Gruppen, der blandt andet står bag det verdenskendte brand Velux, får æresprisen ved årets virtuelle landsfinale i EY Entrepreneur Of The Year torsdag 18. marts. Mads Kann-Rasmussen modtager prisen som tredje generation i den verdensomspændende virksomhedsgruppe med 16.000 medarbejdere.

DANMARK: Med mere end tre måneders forsinkelse når vækstskaber-konkurrencen EY Entrepreneur Of The Year 2020 sin nationale endestation med landskåringen på Lokomotivværkstedet i København.

Men det bliver uden publikum denne gang, for corona-pandemien betyder, at der bliver tale om en lukket fest med meget få gæster. Til gengæld bliver der mulighed for at følge med virtuelt.

Ved landskåringen i 2019 blev Bent Jensen belønnet med årets ærespris og klapsalver fra rundt regnet 800 publikummer. Han er tredje generation i spidsen for industrivirksomheden Linak fra Guderup på Als, der blev grundlagt som Christian Jensen Maskinbygger i Nordborg i 1907.

Annonce

Passion gennem 80 år

Torsdag 18. marts går prisen videre uden knap så stor festivitas, når Mads Kann-Rasmussen modtager æresprisen som tredje generation i VKR Gruppen, som omfatter verdensbrandet Velux. Endnu en familieejet virksomhed, der har bidraget betydeligt til det danske samfund gennem årtier, som det hedder i motivationen for uddelingen.


Villum Kann Rasmussen har defineret essensen af moderne Corporate Social Responsibility for over et halvt århundrede siden, og det er fortsat en central parameter i virksomheden.

Niels Bang-Hansen, chef for Business Bank i Danske Bank, og medlem af juryen bag æresprisen


VKR Gruppen har i 80 år haft som passion om at bringe dagslys, frisk luft og bedre miljø ind i menneskers hverdag, og den enkeltmands-virksomhed, som Villum Kann Rasmussen grundlagde i 1941, er i dag en af Danmarks største industrivirksomheder med flere end 16.000 ansatte fordelt på 40 lande.

- Prisen er både en hyldest til familiens engagement og ledelse gennem årene, til virksomhedens udvikling og til ejerens aktive engagement og bidrag til samfundet omkring sig, siger Niels Bang-Hansen, chef for Business Banking i Danske Bank, i en pressemeddelelse.

Niels Bank-Hansen er en del af juryen bag æresprisen, som i øvrigt består af blandt andre bestyrelsesformand i Axcel, Christian Frigast, og bestyrelsesformand for Danfoss, Jørgen Mads Clausen.

Annonce

Definerede moderne CSR

Stifteren Villum Kann Rasmussen formulere tilbage i 1965 sin mønstervirksomhed-målsætning om at stræbe efter at behandle samtlige interessenter ordentligt i arbejdet med samfundsnyttige produkter. En målsætning, som juryen fremhæver, stadig klæber til vindues-koncernen.

- Villum Kann Rasmussen har defineret essensen af moderne Corporate Social Responsibility for over et halvt århundrede siden, og det er fortsat en central parameter i virksomheden, som både er udtrykt i familiens værdier, i virksomhedens aktiviteter og i kraft af fondsejerskabet, påpeger Niels Bang-Hansen.

I november 2019 modtag Bent Jensen EY Entrepreneur Of The Year Æresprisen på vegne af Linak fra Guderup på Als. Nu går prisen videre til VKR Gruppen med hovedsæde i Hørsholm nord for København. Pressefoto

Villum Fonden og flere søsterfonde støtter en bred vifte af teknisk og naturvidenskabelig forskning og miljømæssige, sociale og kulturelle formål i både ind- og udland, og arbejder gennem betydelige donationer på at fremme et videnbaseret, oplyst, rummeligt, inkluderende og bæredygtigt samfund.

Udover Velux tæller den verdensomspændende virksomhedsgruppe kendte varemærker som Velfac og Rationel.

VKR Gruppen satte i sit seneste regnskab rekord på både top- og bundlinje med henholdsvis 21,6 mia. kroner i omsætning og 3,1 mia. kroner som årets resultat.

Annonce
Annonce
Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Annonce
Østjylland For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Annonce
Erhverv

Lizette Risgaard: De Konservatives finanslov er gift for vores samfund

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Fyn

Kendt erhvervsmand lod drømmejobbet i efterretningstjenesten ligge for at blive iværksætter: Jeg stræber altid efter at gøre tingene lidt bedre

Østjylland

Stærkere sammen: Konkurrerende firmaer hjælper hinanden med rottebekæmpelsen landet over

Erhverv For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Vestjylland

Offshore-møller har givet RG Rom Gummi vind i sejlene: - Vi håber at kunne åbne en afdeling i USA

Vestjylland

Søren V. Jensen vælger vækst på vestjysk: - Vi har ikke glemt, hvordan det var i 2008

Annonce